0513 681268 . De Kuinder 12, 8444 AC Heerenveen

Concepten.

Informatie

Informatie over onze Concepten

PeulNatuur

Bonen, erwten en nog vele andere peulvruchten brengt onze bodem in Nederland voort. Bijzondere, bijna vergeten rassen, worden weer met heel veel inzet geteeld en op die manier behouden voor de toekomst. PeulNatuur deelt die passie en liefde voor peulvruchten en wil u laten kennismaken met de mogelijkheden deze te verwerken in lekkere gerechten. 

Peulnatuur heeft een groot assortiment peulvruchten afkomstig van lokale telers uit Friesland, Groningen en Noord Holland. Hier door vindt u bij ons peulvruchten die u ergens anders niet tegen komt. Kijk op peulnatur.nl voor de recepten of cadeauverpakking. 

Peulvruchten van PeulNatuur zijn vooral een modern en lekker alternatief dat prima past in een gezond voedingspatroon.

Puur Sap

Iedere dag wordt vers fruit verwerkt tot echte vruchtensappen van PuurSap.

Zorgvuldig samengesteld van 100% puur fruit zonder extra toevoegingen, zodat de oorspronkelijke smaak van het fruit volledig tot zijn recht komt.

 

Van nature is PuurSap iets troebel en zit boordevol vitamines. Daarnaast bevat PuurSap alleen suikers die van nature aanwezig zijn in fruit.

 

Verse Appel- en Perensap zijn de basis van PuurSap, maar ook een combinatie van verschillende smaken zijn te verkrijgen. Een smaaksensatie om verliefd op te worden. Ontdek het zelf! er is altijd een smaak die bij jou past.

 

PuurSap is standaard verkrijgbaar in flessen van 0,2 liter, 0,75 liter en 1 liter. Daarnaast zijn er kartonnen Bag-in-Box van 5 liter. Door het handige handvat en praktische schenktuit, zijn ze erg gemakkelijk in gebruik.

 

Aprillis

De Friese appelcider uit Hemelum 

De Friese appel cider is een wijn gemaakt van appels uit de boomgaard aan de Mientwei in Hemelum. Wat de druif is voor wijn, is de appel voor cider. Denk niet aan appelsap maar aan alle smaken van de appel die tot uiting komen door er cider van te maken. Al eeuwenlang wordt ambachtelijke cider op dezelfde manier gemaakt. 

De cider appels worden geperst in de Hâld Moed cidery in Hemelum en de soep die daarvan overblijft gaat gisten. Na dit proces moet de cider rusten zodat deze helder wordt en haar smaak kan ontwikkelen. De smaak van cider wordt grotendeels bepaald door de gebruikte appelsoorten (Ciderappels) en de gist. Het maken van ambachtelijke cider kost veel tijd en het proces van fermentatie en rijping maakt iedere ambachtelijke cider uniek. 

Cider geteeld van appels uit de boomgaard van Hemelum is wel zeer bijzonder. Verschillende appelsoorten gecombineerd maakt Aprillis een unieke cider met een friszure smaak. Wanneer je het proeft dan voel je de lichte tinteling die de smaak extra versterkt. Lekker koel, smaakt Aprillis het best en met een alcoholpercentage van 5% is dit zeker op een warme dag een welkome afwisseling.

Meesters van de Friet

De Meesters van de Friet vinden elkaar in hun passie en gedrevenheid voor ambachtelijke friet. Om samen met foodservice ondernemers het lekkerste frietje van Nederland te leveren. Met hun  service, netwerk en kennis werken ze al met veel ondernemers succesvol samen.  Greydanus levert aardappels aan Meesters van de Friet. 

Bij frietbakken komt veel kijken en is van vele factoren afhankelijk. Meesters van de friet helpen met een bakadvies op maat. Het concept “Meesters van de Friet” is van Oiltrade BV. Meesters van de Friet werken samen met verschillende partnerbedrijven, voor de levering van aardappels en machines. Zij selecteren het hele jaar de beste producten voor ambachtelijke verse friet en geven totaaladvies voor het bakken van de lekkerste frieten.

Onze merken & concepten

puur Sap