0513 681268 . De Kuinder 12, 8444 AC Heerenveen

Innovatie.

Altijd mee gaan met de nieuwste ontwikkelingen

Over ons | Innovatie

Een innovatieve rol spelen

Aardappel groothandel Greydanus streeft ernaar om een innovatieve rol te spelen binnen de aardappel markt zowel op het gebied van verwerking als op het gebied van de afzet van aardappelen.

Greydanus is een modern en gecertificeerd bedrijf dat steeds meegaat met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aardappelen verwerken en vermarkten. Vandaar dat in Heerenveen, als een van de weinigen in Nederland, een machine staat met een optische lees robot welke aardappelen computergestuurd kan sorteren op maat en kwaliteit.

Streven naar een kwalitatief, optimaal product

Op het gebied van verpakken en winkelpresentatie staat gemak voor de winkeleigenaren en consumenten centraal. In de door Greydanus ingerichte schappen is gelijk duidelijk waar de consument zijn of haar favoriete soort aardappel kan vinden.

Greydanus de enige aardappelgroothandel die de zakken de kleur geeft van het kooktype. Bovendien staan op de zakken met traditionele aardappelrassen, naast het soort aardappel, de naam van het ras vermeld. Dit alles zorgt ervoor dat Greydanus haar klanten een kwalitatief, optimaal product kan bieden.

Samenwerking met verschillende boeren

In samenwerking met verschillende boeren uit Friesland, Groningen en Noord Holland verpakt Greydanus sinds 2010 peulvruchten en brengen deze vaak oude rassen op de markt die vrij uniek zijn. Denk aan Kollumer Zoete Erwt, Dik trom, Reade Krobbe, Wâldbeantsjes, Citroen boontje, Kievits boontje en de Schokker. Deze lijn wordt ondersteund met een eigen website PeulNatuur en eigen presentatie display en reclame materiaal.

In samenwerking met Leander Vereecken komt Greydanus vanaf 2021 met een eigen sappenlijn, PuurSap, op de markt. Deze wordt net als de peulvruchten gepresenteerd in een eigen display waardoor het geen bestaande schapruimte inneemt.