0513 681268 . De Kuinder 12, 8444 AC Heerenveen

Import/export.

Fresh across the borders

Alles over Import/export

Van A naar Z.

Nederland is bij uitstek een aardappelland. Vanuit Nederland worden grote partijen kwalitatieve goede aardappelen door heel Europa en daarbuiten afgezet. Veel aardappelen, die via Greydanus  buiten Nederland worden verhandeld, vinden hun weg naar supermarkten, restaurants en snackbars door heel Europa. Landen zoals Duitsland, België, Frankrijk, maar ook Polen, Roemenië, Rusland en Tsjechië zijn grote afnemers van Nederlandse aardappelen. Ook buiten Europa is er vraag naar aardappelen uit Nederland zo exporteert Greydanus maandelijks containers met aardappels naar Zuid-Afrika.

 

Interesse in kwaliteitsaardappelen van Greydanus uit Heerenveen? Neem contact op met Jacob Greydanus 0513-681268 of mail naar j.d.greydanus@greydanus.nl.

 

De Nederlandse consumenten wensen tegenwoordig het hele jaar aardappels op hun bord die net zo smaken en er uit zien alsof ze net geoogst zijn. Klaas Greydanus Sr. importeerde in 1950 al  aardappels uit Malta, die kwamen dan met de boot aan in Harlingen. De Nederlandse consument is gek op de aardappelen van Malta. Nederland levert pootgoed in Malta en de aardappel wordt rond maart geoogst en geeft een heerlijke nieuwe aardappel in het voorjaar op het bord.

 

Door de internationalisering komt de consument ook in aanraking met aardappelen uit het buitenland, waardoor de aardappel vraag licht verschuift van de traditionele rassen, naar de nieuwe- en buitenlandse aardappelen. Op die veranderende vraag speelt Greydanus in, door een selectie aardappelrassen uit het buitenland te importeren. Greydanus stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de aardappelen en de duurzaamheid waarmee deze geteeld worden.

 

Sorteren, wassen en verpakken

Alle aardappelen die rechtstreeks van de boer bij aardappelgroothandel Greydanus binnenkomen, worden gesorteerd en op kwaliteit beoordeeld. Via onze vol automatische installaties worden alle aardappelen gesorteerd op beschadigingen en hoeveelheid modder aan de aardappel, waarna de aardappelen op formaat bij elkaar worden verzameld.

 

Greydanus is één van de weinigen in Nederland met een dergelijke installatie. Aardappelen komen van hieruit eerst in opslag of meteen door naar de wasinstallatie.

 

De recent vernieuwde wasstraat, voor aardappelen, zorgt ervoor dat de aardappelen nog schoner verpakt kunnen worden, zodat we de beste kwaliteit voor de consument nog beter kunnen waarborgen.

 

Reeds in 2011 wordt waterzuiveringsinstallatie in gebruik genomen en was de tweede grote investering in het kader van verduurzaming van het productieproces. Met die installatie werd het overgrote deel van het water bij het wassen van de aardappelen gezuiverd en opnieuw gebruikt. 

Het gebruikt van leidingwater reduceerde hiermee met 90%. Na de installatie van een nieuwe waslijn voor aardappelen, eind 2021, waardoor het wassen en sorteren enorm verbeterde, was het begin 2022 tijd om ook de waterzuivering een upgrade te geven. Hierdoor is de waterzuiveringsinstallatie weer klaar voor de toekomst.

 

Nadat de aardappels zijn gesorteerd en gewassen, worden de aardappelen op vele verschillende manieren verpakt. Afhankelijk van wat de afnemers wensen, worden de aardappelen vervolgens in de meest uiteenlopende verpakkingen van 1 tot en met 25 kilogram verpakt. Dit wordt gedaan met één van de 12 verpakkingslijnen. Van foliezakken tot netzakken, van kisten tot kilobakjes er is heel veel mogelijk bij Greydanus. Zodra de aardappels verpakt zijn, worden de verpakkingen in kisten of containers en opgeslagen in de koeling. Aardappelgroothandel Greydanus verpakt voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland in neutrale verpakkingen of eigen verpakking speciaal ontwikkeld voor die afzetmarkt.

 

Momenteel heeft Greydanus twee containers, namelijk de groene Shippers en Qboxen. De Qbox is een container met een “zwevende” bodem, die verder zakt zodra er meer gewicht in komt te liggen, en weer omhoog komt als er gewicht uit gaat. In totaal kan in de Qbox ca. 100 kilo aan verpakte aardappelen. Bovendien is een Qbox ideaal te gebruiken als display. Een schapkaart kan eenvoudig in de voorkant van de Qbox worden geschoven, waardoor de producten vanuit de vrachtwagen meteen op de winkelvloer gezet kunnen worden. De Shipper heeft dezelfde eigenschappen als de Qbox, met als verschil de inhoud en de iets bredere omvang. In de Shipper past in totaal 200 kilo.