0513 681268 . De Kuinder 12, 8444 AC Heerenveen

Gerecht met zilte aardappels

Voor: 4 personen
Tijd: 75 minuten

Dit recept voor knapperige zilte aardappelen moet je eens proberen! Extra lekker met de gepofte knoflooksaus.

Ken jij zilte aardappelen al? Dat zijn aardappelen die op de zilte waddengrond zijn geteeld en natuurlijk zijn bemest met zeewier, hoe gaaf! De smaak is romig, lichtzoet en stevig. Heerlijk in combinatie met het zilte van de dille en hartige van de gepofte knoflooksaus.

Ik kreeg deze aardappelen van aardappelgroothandel Greydanus en daar ben ik heel blij mee. Een mooi lokaal en duurzaam verhaal en vooral smaakvol. Dit is een fantastisch bijgerecht voor de feestdagen! Want de aardappelen komen super knapperig uit de oven en die gepofte knoflooksaus… Daar word je blij van.

Dit is trouwens een ideaal bijgerecht voor de feestdagen.

Ingrediënten

  • 800 g zilte aardappelen
  • 7 g verse dille of 1 tl gedroogde
  • 5 teentjes knoflook
  • 125 g zure room
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Was de aardappelen en snijd de aardappel in vier gelijke stukken (kwarten). Kook daarna de aardappelen voor 15 minuten in ruim kokend water en een beetje zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Giet hierna het water af en schud de aardappelen nog eens door in de pan. Zo komt er een laagje zetmeel vrij en worden ze zometeen lekker knapperig.

Leg de aardappelen en teentjes knoflook (met schil) op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel rondom met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de aardappelen voor 45 tot 60 minuten in de oven en keer halverwege om.

Snijd de verse dille fijn en meng dit door de gebakken aardappelen. Haal de schil van de teentjes knoflook en snijd fijn. Meng de knoflook door de zure room en breng extra op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!